ČARI BANjE HAMAM BURGIBA

ČARI BANjE HAMAM BURGIBA

 

Tabarka slovi i kao centar zdravstvenog turizma – talasoterapije.

U podnožju Atlas-planine, u obližnjem banjskom mestu Hamam Burgiba goste dočekuje šaroliki kompleks, gotovo ušuškan u bujno zelenilo, u podnožju omanjeg brda.Središnje mesto zauzima hotel El Muradi, iz lanca od 13 tuniskih hotela koji pripadaju toj poznatoj porodici.I svi sa najvećim brojem zvezdica.U ovu banju, sa raskošnim zelenim okruženjem i lepim sportskim terenima, pored redovnih gostiju i pacijenata, na vešednevne pripreme dolaze i sportske ekipe iz drugih zemalja.Hotelski centar talasoterapije je, kažu, dobrodošao bolesnima za terapiju i lečenje a zdravima za preventivu i blagotvorno opuštanje.

Pod stručnim medicinskim nadzorom ovde se obavlja zdravstveni tretman pacijenata s tegobama disajnih organa, od oboljenja sinusa, do bronhitisa i astme.Oni udišu mineralne pare, koje na izvorištima dostižu temperaturu od 38ºC do 56ºC, pa se, zavisno od potrebe, dogrevaju ili hlade. Pacijenti ih naizmenično koriste, obično oko 7 minuta.Dnevno ih bude i do 200.

To je, naravno, samo deo talasoterapije.slede opremljeni prostori za tretman pacijenata sa reumatskim tegobama i drugim bolestima, sa čitavim nizom savremanih naprava za rehabilitaciju, okrepljenje ili opuštanje. Kombinuju se sa elektroterapijama, podvodnim masažama u različitim kadama i saunama, pri čemu dodaju mineralnu vodu, lekovito blato i morske alge.Potpunom opuštanju doprinosi i neobična igra svetlosti i boja u džakuzi kadama i, naravno, neizbežni bazen.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × one =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.