PRAVI ODMOR U HAMAMETU

PRAVI ODMOR U HAMAMETU

Hamamet, rimsko ime Put-put, na arapskom sinonim za pravi odmor, ne treba posebno predstavljati. U samom je vrhu turističke ponude na prelepoj obali tuniskog Sredozemlja, po mnogima jedan od lidera tuniskog turizma.

Prelepi lučki grad udaljen je šezdesetak kilometara od Tunisa i 85 km od Susa. Bio je i ostao prvorazredno stecište turista, koje magičnom snagom privlači ljude iz gotovo čitavog sveta za vreme letnje sezone, ali i tokom čitave godine. Na gradskim ulicama, u kojima se prepliću savremeno i kosmopolitsko, sa duhom orijenta, susreće se pravi kolorit boja, ljudi, odeće i jezika, sa osobenostima podneblja iz koga potiču.

Pohodila su ga i mnog znana imena iz sveta politike, književnosti, umetnosti i filma, među njima i Vinston Čerčil, Oskar Vajld, Andre Žid i Sofija Loren. I svoje ponovno „otkriće“ Hamamet duguje umetnicima koji su ga „predstavili“ svetu u drugoj polovini XIX veka, kao živopisno mesto, sa blagom klomom i neodoljivim šarmom za okrepljenje i odmor. Krase ga prelepe plaže od čistog peska, boje koja nalikuje srebrnoj. Grad je ispunjen bujnom vegetacijom džinovskih kaktusa, palmi, maslina, eukaliptusa, pomorandži, mandarina..

Rivijera Hamameta se namerniku predstavlja sa dva uporedna lika, u starom i novom ruhu, na severni i južni deo. Svaki sa svojim čarima i neodoljivim šarmom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

1 × 1 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.