Keruan

Keruan

Keruan (poznat i kao Kajruan ili Kirvan)

Fascinantan, gostoprimljiv i tajanstven, Keruan, jedan je od dragulja tuniskog nasleđa. Drevna prestonica emira Aglabida, bogata istorijskim sećanjima i izvanrednim spomenicima, smeštena je daleko od obale u strogom regionu stepa. Keruan je grad srednje veličine, poznat kao grad koji je oduvek plenio šarmantnošću, grad u kome je autentičnost uvek išla ruku pod ruku sa gostoprimstvom. Keruan je zbog svoje vlastite lepote i lepote Velike džamije koja ukrašava grad, 2009. godine proglašen za “Glavni grad islamske kulture”.

Kroz stari grad

Stari grad Keruan fascinirao je brojne poznate umetnike. Svoju vlastitu lepotu crpi iz uske mreže malih ulica i prolaza, lukova i kupova kanelira sa blagom belinom, kao i Velikom Džamijom koja je sa svojim veličanstvenim minaretom, simbol ovog grada. Danas je Keruan jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u Tunisu. Takođe, i najbolje mesto za sagledavanje islamske istorije ove zemlje.

Kroz pijace, ulice posvećene trgovini, struje trgovinske aktivnostii svakog dana. U blizini, u mirnim malim uličicama, koje se nalaze između dugih belih zidova sa bledo plavim vratima, pored velikog broja dece, mogu se primetiti ženske siluete koje, umotane besprekorim veom, prolaze ulicama.

Utvrđenje koje opasuje Veliku Džamiju i ulice, isprekidano kulama i bedemima, daje gradu vanvremenski veličanstveni izgled.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

six + eleven =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.