Turistički aduti Tunisa

Turistički aduti Tunisa

Turizam je na široka vrata zakoračio na tuniske prostore. Godine 1961. bilo je samo 56.000 stranih turista, devedesetih 3,7 miliona, da bi danas ta brojka premašila sedam miliona. Tunis je postao turistička destinacija svetskog glasa, uz realna nastojanja da se brojka posetilaca stalno povećava  i dosegne deset miliona.

Šta ponajviše privlači strane goste, među kojima je i sve veći broj građana naše zemlje?

Ukusi su, naravno, različiti, kao i očekivanja. Ono što Tunis preporučuje može se sažeti u nekoliko rečenica, iza kojih je istinsko bogatstvo raznovrsne turističke ponude.

Na samom vrhu je duga obala (oko 1.300 km) koju zapljuskuju vode Sredozemnog mora sa lepim i dugim peskovitim plažama i ugodnom mediteranskom klimom. Sezona ovde traje od maja do oktobra, glavna je od juna od septembra, mada klimatske prilike omogućavaju i ugodan boravak u Tunisu i tokom cele godine (primera radi, na ostrvu Đerba, temperatura se tokom godine ne spušta ispod 18 podeoka).

Drugi turistički adut je više od 800 prelepih hotela zvučnih imena (najčešće znamenitih istorijskih ličnosti i događaja), sa smeštajnim uslovima visokog komfora, bajkovitim bazenima i pratećim sadržajima i okolišem za decu i odrasle, koji najčešće ispunjavaju visoke svetske standarde i očekivanja i najuprobirljivijih gostiju. Posetilaljc, neretko, ostaje zadivljen lepotom i funkcionalnošću tih zdanja projektovanih sa puno ukusa i mašte.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × one =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.