Novi Jasmin Hamamet

Novi Jasmin Hamamet

Novi Jasmin Hamamet, (Yasmin Hammamet) koji se oslanja na dugu peščanu plažu, u celosti opravdava to ime. Reč je o naselju koje je niklo na „goloj ledini“. Sazidan je veliki broj reprezentativnih hotela najviše kategorije, sagrađeni sa puno mašte, u kome se gostu bukvalno nudi sve ono što pristaje visokom turizmu. Čitav mali grad hotela, sa prelepim prostranim holovima, sa vodoskocima, stepenicama, raskošnom rasvetom, kupolama i ukrasnim stubovima i nizom ukusno uređenih kutaka za predah. Neretko, poput prizora iz hiljadu i jedne noći. Nadovezuju se bazeni, spoljni i u hotelskim zdanjima, mesta za zabavu, šetne staze, sportski tereni, do prelepih plaža koje zapljuskuju vode Sredozemlja.

Tokom gradnje hotela i pratećih objekata dosledno je poštovano nepisano pravilo: nijedna zgrada ne može biti viša od „čempresovog drveta“. Ostvaren je izuzetan sklad, koji ne umanjuje atraktivnost i originalnost svakog objekta. U zabavnom „Kartago-parku“, atrakcija su i figure ratnika i slonova u prirodnoj veličini, koje podsećaju na Hanibalov ratni pohod preko Alpa u samo središte nekadašnjeg moćnog rimskog carstva.

Središte kulturnih zbivanja je Internacionalni kulturni centar, sa reprezentativnim festivalima, posebno u julu i avgustu, uz nastup umetnika zvučnih imena i renomea iz celog sveta. Ljudi skloni romantici mogu da zaplove vodama zaliva u svetlo obojenim čamcima i da trajno ovekoveče nezaboravne prizore talasa i mora, u čijim se dubinama prelamaju i kupaju zraci izlazećeg sunca. Dar za oči i dušu.

icon-car.png
Jasmin Hammamet

loading map - please wait...

Jasmin Hammamet 36.373474, 10.545501 Jasmin Hammamet

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

2 × five =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.