EKSKLUZIVNI PORT EL KANTAU

EKSKLUZIVNI PORT EL KANTAU

Port el Kantau je po mnogo čemu neobično mesto. Ni grad ni selo, sa oko 5.000 žitelja, pre privremenih no stalnih. Mnogo je više turista, koji tokom cele godine, ponajviše od maja do kraja oktobra, višestruko uvećavaju njegovo brojno stanje. I tako do sledeće sezone i novog talasa turista.

Port el Kantau je ekskluzivno turističko letovalište nadomak Susa (deli ih samo pet kilometara), koje se s razlogom može nazvati centrom visokog turizma.

Kroz široku kapiju iz luke se ulazi u grad, koji se šiti ka severu i jugu. U samom središtu su raskošne fontane sa cvetnim stazama koje iz okružuju i skladno arhitektonski ukomponovanim prelepim belim nizom apartmana, vila i hotela. Južnije, nova kapija najavljuje ulazak u zabavni park „Hanibal“, uređen sa puno ljubavi i mašte za najmlađe korisnike.

Privremene žitelje Port el Kantau, pretežno dubljeg džepa, pristigle iz mnogih zemalja, posebno evropskih, dočekuje dvadesetak reprezentativnih hotelskih zdanja, sa četiri i pet zvezdica. Osim komfora, udobnosti i zabave koju im nude, na raspolaganju je i golf-teren (za amatere i profesionalce), diskoteke, kafei, restorani, supermarketi.

Sezona ovde traje neprekidno, mada se pravi udarni talasi očekuju oko Nove godine (od sredine decembra do sredine januara) i letnji, od maja do kraja oktobra. Ljubazni domaćini će vam s ponosom reći da us ovde boravila mnog poznata imena iz javnog života, pre svih dva francuska predsednika – Miterana i Žak Širak, ali neće propustiti i da pomenu i poznate filmske dive – Sofiju Loren i Klaudiju Šifer. A mi, opet, ne bez ponosa, pomenim o da u ovo po mnogo čemu ekskluzivno letovalište na kraći li duži odmor dolazi sve više turista iz Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

17 + 7 =

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.